januari 04, 2022

Juni Parel Geboortesteen

Door Francisco Javier Fernandez Sanchez

une Birthstone: betekenis van parels


De betekenis van geboortestenen gaat vele jaren terug, toen oude beschavingen geloofden dat stenen voordelen opleverden zoals gezondheid, kracht of zuiverheid.

Elke maand gaat vergezeld van een geboortesteen.

Waarom heeft juni 3 geboortestenen?

Geboortestenen worden gescheiden door hun oorsprong. Sommige stammen van eeuwen geleden, andere zijn relatief modern. De internationale edelsteenverenigingen hebben besloten dat, vanwege de onmogelijkheid om enkele edelstenen uit de oudheid te vinden, enkele moderne zullen worden geselecteerd.

Daarom zijn parels officieel de edelsteen van juni.


Wat stellen parels voor?


Traditioneel worden parels geassocieerd met zuiverheid en integriteit, daarom zijn ze een veelvoorkomend geschenk voor kleine meisjes. Oude beschavingen hebben ook parels met de maan geassocieerd.

Tegenwoordig kunnen we parels associëren met elegantie en een gevoel van vertrouwen en stevigheid uitstralen. Daarom dragen belangrijke figuren in de zakelijke en politieke wereld, zoals de president van Banco Santander, Ana Botín, Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank of Kamala Harris, vice-president van de Verenigde Staten, vaak parels.

Laat een reactie achter