februari 18, 2022

Wat weet jij over Mabe Parels?

Door Francisco Javier Fernandez Sanchez
The South Sea Pearl Blog  The South Sea Pearl
Om een ​​parelproduct een parel te noemen, moet het worden gevormd in een parelzakje in het binnenste van parelproducerende weekdieren. Een gekweekte parel is in principe hetzelfde, maar dan het resultaat van menselijk ingrijpen. Als er geen sprake is van een parelzakje, dat wil zeggen een gesloten celmembraan, is het materiaal van de edelsteen geen parel, maar iets anders.
De zogenaamde mabe-parels (of hankei-parels) zijn hiervan goede voorbeelden, omdat dit technisch gezien geen parels zijn in de zin dat ze niet in een parelzakje groeien. In feite zijn dit uitsteeksels in de parelmoerachtige binnenkant van de schaal die ontstaan ​​als gevolg van een door de mens geïnstigeerd proces, en worden gedefinieerd als gekweekte blaren. Voor gebruik in sieraden worden deze gekweekte schelpblisters bewerkt, uit de schelp gesneden (zachte kernen verwijderd), de binnenkant gevuld met een geharde substantie en afgewerkt met een op de basis vastgelijmd parelmoer kapje, waardoor het een samengesteld product wordt . Daarom zou een correctere benaming samengestelde gekweekte blister zijn.
De naam “mabe” komt uit de Japanse volkstaal voor Pteria-pinguïn (mabe-gai), een parelproducerend weekdier dat oorspronkelijk werd gebruikt om deze gekweekte blaren te laten groeien, en het is gebruikt als een meer romantische handelsnaam voor soortgelijke producten van andere weekdieren .

Laat een reactie achter