december 24, 2021

Waarom zijn Zuidzeeparels duur?

Door Francisco Javier Fernandez Sanchez
Why South Sea Pearls are Expensive? | The South Sea Pearl

Waarom zijn Zuidzeeparels zo duur?

Zuidzee parels zijn om verschillende redenen duur. De eerste is hun schaarste. Zuidzeeparels vormen slechts 4% van de wereldproductie van parels.

Terwijl Hyriopsis Cumingi, de oester die Zoetwaterparels produceert, elke 6 maanden 20-30 parels produceert, zal Pinctada Maxima, de oester die Zuidzeeparels produceert, er slechts één of geen produceren. Dit betekent dat parels uit de Zuidzeeparels veel schaarser zijn dan andere parels.


Een andere reden is dat de meeste parels niet aan strikte kwaliteitscriteria voldoen, omdat ze vormen vertonen die niet rond zijn, een slechte glans hebben en het oppervlak van de parel veel vlekken heeft en de kleur bleek is. Er zijn honderden redenen om een ​​parel weg te gooien en hem niet geschikt te achten voor sieraden.


Bovendien hebben parels uit de Zuidzee zeer schoon en ongerept oceaanwater nodig om de parel van goede kwaliteit te hebben, met een goede glans en een ronde vorm.

De wereldwijde trend van oceaanvervuiling door plastic en rioolwater heeft een grote impact op parels en hun kwaliteit. Daarom beschouwen we parels als een biologische en milieuvriendelijke edelsteen, die schone oceanen nodig heeft.

south sea pearl farm

Laat een reactie achter